Voedingsbos

Het Voedselbos is een bos waar diverse soorten (voornamelijk eetbare) planten, bomen, insecten en dieren, maar ook schimmels en bacteriƫn elkaar in balans houden. En door deze diversiteit een rijkdom aan natuurlijke producten leveren.

Het bos wordt opgebouwd in verschillende lagen waardoor het bos optimaal gebruik kan maken van omgevingsfactoren zoals zon, wind en water. Waardoor een zo groot mogelijke diversiteit ontstaat. Door observeren en natuurlijke processen te stimuleren kunnen we het bos een handje helpen zijn optimale balans te vinden. Dit is een vorm van een permacultuur.

In 2020 is er een grote aanplant gedaan in het reeds bestaande bos. 350 zorgvuldig geselecteerde bomen en struiken zijn aangeplant. Met name oude fruitrassen, notenbomen, bessen en voedselbossoorten als: kornoelje, pawpaw, peperboom, toona sinensis (uiensoepboom) etc.

De bomen slaan goed aan en al gauw vormde zich hier een mooi divers voedselbossysteem wat de komende jaren zich verder zal ontwikkelen en wat na goede observaties ieder jaar weer verder uitgebreid zal worden.